Βελτιωμένη εικόνα από τη φωτιά μετά την έκρηξη σε εργοστάσιο στην Κηφισιά

fotia kifisia

Advertisement

Σε εξέλιξη παραμένει η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε μετά από ισχυρή έκρηξη σε εργοστάσιο στην Κάτω Κηφισιά το μεσημέρι της Τετάρτης (12/6). Μέχρι και το απόγευμα οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τις φλόγες προσπαθώντας να θέσουν την πυρκαγιά υπό έλεγχο. Πάντως, μετά τις ρίψεις νερού από το ελικόπτερο η εικόνα από τη φωτιά είναι βελτιωμένη.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις πυροσβεστών που επιχειρούν στο σημείο, κρίσιμη είναι πλέον η επόμενη ώρα, αφού στο διάστημα αυτό οι πυροσβέστες πιστεύουν ότι θα καταφέρουν να θέσουν υπό έλεγχο τις φλόγες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η πρώτη βελτιωμένη εικόνα από τη φωτιά ήρθε περίπου δύο ώρες αφότου ξέσπασε (στις 3.30μ.μ.) στο εργοστάσιο. Ήδη έχει σβήσει σε ένα μέρος του, μετά τις ρίψεις από το ελικόπτερο Erickson που εδώ και λίγη ώρα, εστιάζει στην περίμετρο προκειμένου να μην επεκταθεί η πυρκαγιά σε παρακείμενη επιχείρηση.

Στην φωτιά συνεχίζουν να επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 15 οχήματα.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες ή εγκλωβισμένους. Το ΕΚΑΒ έχει στείλει προληπτικά δύο ασθενοφόρα, ενώ εστάλησαν μηνύματα του 112 στους κατοίκους της περιοχής εξαιτίας των πυκνών καπνών, προκειμένου να έχουν κλειστές πόρτες και παράθυρα.

Στο μεταξύ, σε διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στην Κηφισίας , στον παράδρομο της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας από το ύψος του κόμβου Καλυφτάκη στο ρεύμα προς Αθήνα, προχώρησε η τροχαία.

Έχει επίσης διακοπεί η κυκλοφορία στην οδό Αιγιδών όπου βρίσκεται το εργοστάσιο.

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement