Σχετικά με Εμάς

To NoFakeNews είναι μία ενημερωτική-ειδησεογραφική ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε την 2020.

Τo NoFakeNews.gr θέλει να παρουσιάζει λεπτομερή και ευρεία ενημέρωση στους αναγνώστες του. Κάθε μέρα το NoFakeNews.gr παρέχει ένα προσεκτικά επιλεγμένο μείγμα πληροφοριών, άρθρων, αναλύσεων, και απόψεων.

To NoFakeNews.gr παραθέτει 24ωρη ενημέρωση για την Πολιτική, την Οικονομία, τις Διεθνείς εξελίξεις, την Κοινωνία, τον Αθλητισμό και όχι μόνο από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

Δήλωση αποστολής

Στόχος του NoFakeNews είναι να παρέχει λεπτομερή και ευρεία ενημέρωση στους αναγνώστες του. Κάθε μέρα το NoFakeNews παρέχει ένα προσεκτικά επιλεγμένο μείγμα πληροφοριών, άρθρων, αναλύσεων, και απόψεων.

Το NoFakeNews παρέχει πολύπλευρη ενημέρωση, γεγονός το οποίο αντικατοπτρίζεται στα ξεχωριστά τμήματα που συμπεριλαμβάνει στην παρουσίαση του: (Πολιτική, Επικαιρότητα, Διεθνή, Πολιτιστικά, Οικονομικά, Αθλητικά, Αρθρογραφίες, Συνεντεύξεις, Ιστορία, κλπ). Με τον διαχωρισμό αυτό των ειδήσεων σε αυτές τις κατηγορίες/ενότητες, το FakeNews επιδιώκει να εξασφαλίσει ότι οι αναγνώστες/επισκέπτες ενημερώνονται σφαιρικά αλλά και με λεπτομέρεια.

Για εμάς στο την NoFakeNews, είναι εξαιρετικά σημαντικό να διαχωρίζει όχι μόνο τις ενότητες της ενημέρωσης αλλά και το είδος των κειμένων που δημοσιεύει. Σε αυτό το πλαίσιο προσθέτουμε τίτλους για να ξεκαθαρίζει αν ένα κείμενο πρόκειται για ενημερωτικό άρθρο, ανάλυση, ή άποψη. Στόχος είναι να υπάρχει πλήρης διαύγεια έτσι ώστε ο αναγνώστης να μπορεί να ξεχωρίζει την αντικειμενική πληροφόρηση από την υποκειμενική.

 

Πολιτική Ηθικής

Το NoFakeNews καθοδηγεί τους συνεργάτες του να εργάζονται με βάση τις παρακάτω βασικές αρχές:

  • Ο συνεργάτης του NoFakeNews πρέπει να είναι ειλικρινής, δίκαιος και αφοσιωμένος στην συλλογή, αναφορά και ερμηνεία των πληροφοριών και του περιεχομένου.
  • Πάνω από όλα, το NoFakeNews είναι υπόλογο στους αναγνώστες του. Ενθαρρύνουμε τους αναγνώστες μας να επικοινωνούν μαζί μας.
  • Το NoFakeNews είναι πλήρως αφοσιωμένο στην διατήρηση της συντακτικής του ανεξαρτησίας.
  • Ο δημοσιογράφος του NoFakeNews ψάχνει συνεχώς δεδομένα, έρευνες και αντικειμενικά στοιχεία έτσι ώστε να εμπλουτίζει το δημοσιογραφικό του έργο.
  • Όπου εκφράζει την υποκειμενική του γνώμη ή ερμηνεία, ο δημοσιογράφος του NoFakeNews οφείλει να είναι διαυγής και ξεκάθαρος πως πρόκειται για προσωπική του άποψη και όχι αντικειμενική πληροφόρηση.

 

Πολιτική Διαφορετικότητας

Στα πλαίσια των αρχών της αμεροληψίας και της ποικιλίας των αναλύσεων και απόψεων, το NoFakeNews δηλώνει πλήρως δεσμευμένο στην καλλιέργεια ενός εργατικού δυναμικού βασισμένου στην διαφορετικότητα. Οι δημοσιογράφοι μας αντικατοπτρίζουν το ευρύτερο φάσμα της κοινωνίας, δίχως διακρίσεις λόγω φύλου, κοινωνικής τάξης, γενιάς, σεξουαλικού προσανατολισμού ή πολιτικής άποψης, και η διοίκηση εργάζεται σκληρά ώστε να διασφαλίσει την ποικιλομορφία στο προσωπικό της και το περιεχόμενο που δημοσιεύει. Αντικατοπτρίζοντας αυτές της διαφορές, το NoFakeNews στοχεύει στην καλύτερη κάλυψη και την οικοδόμηση μιας πιο ενημερωμένης και ευρείας δημοσιογραφικής κοινότητας.

 

Πολιτική Διόρθωσης

Το NoFakeNews δεσμεύεται να διορθώνει άμεσα οποιαδήποτε λάθος πληροφορία στα ενημερωτικά της κείμενα, ανεξαρτήτως του μέγεθος του σφάλματος. Σε περίπτωση που το προσωπικό μας αντιληφθεί κάποιο μικρό σφάλμα, το σχετικό λάθος αλλάζει εντός ολίγων λεπτών. Σε περίπτωση σφάλματος εξαιρετικά μεγάλου βαθμού, ενδέχεται να δημοσιεύσουμε σχετικές κείμενο προς τους αναγνώστες μας.
Αν κάποιος αναγνώστης ενδιαφέρεται να αναφέρει κάποια λάθος πληροφορία, μπορεί να επικοινωνήσει άμεσα μαζί μας εδώ.

 

Πολιτική Επαλήθευσης

Το NoFakeNews δεσμεύεται να καταβάλει κάθε προσπάθεια για τη δημοσίευση επαληθευμένων πληροφοριών και γεγονότων. Λαμβάνουμε πολλά βήματα για να εξασφαλίσουμε την ακρίβεια και διερευνούμε κάθε γεγονός με λεπτομερείς ερωτήσεις και σκεπτικισμό. Η κάθε δημοσίευση περνάει από λεπτομερή έλεγχο, όχι μόνο από τον υπεύθυνο δημοσιογράφο, αλλά και από την συντακτική ομάδα.

Όπου είναι δυνατόν, επαληθεύουμε την πληροφορία και καταστούμε σαφές ποιος παρέχει τις πληροφορίες.

 

Πολιτική Προστασίας Πηγών

Στα πλαίσια της οικοδόμησης μιας σχέσης εμπιστοσύνης με τους αναγνώστες μας, το NoFakeNews προσπαθεί να δημοσιεύει σχεδόν πάντα τις πηγές των πληροφοριών που λαμβάνει. Ωστόσο, αναγνωρίζουμε πως υπάρχουν μερικές εξαιρέσεις όπου οφείλει να προστατεύσουμε την πηγή, είτε για να εξασφαλίσει μεγαλύτερη και καλύτερη ενημέρωση είτε για να προστατεύσει με γνώμονα την δημοσιογραφική δεοντολογία την ασφάλεια της πηγής. Το NoFakeNews είναι ιδιαίτερα προσεκτικό σε περιπτώσεις που η πηγή ενδέχεται να αντιμετωπίσει νομικό κίνδυνο ή κίνδυνο ασφαλείας λόγω των πληροφοριών που παρείχε.

Παράλληλα, η συντακτική και δημοσιογραφική ομάδα μας φροντίζει, να διασταυρώσει τις πληροφορίες που λαμβάνει, με πυξίδα πάντα την σχέση αξιοπιστίας με τους αναγνώστες.

 

Πολιτική Υπογραφών

Το NoFakeNews δεν προσθέτει τις υπογραφές των αρθρογράφων και συντακτών του σε περιπτώσεις που δεν υπάρχει πρωτογενές υλικό και τα κείμενα είτε προέρχονται από ένα συγκεκριμένο πρακτορείο ειδήσεων ή σύνθεση διαφόρων πρακτορείων, ή μεταφράσεις ξένων μέσων με τα οποία συνεργαζόμαστε. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η εφημερίδα προσθέτει πάντα την αρχική πηγή του άρθρου.

Διευθυντής Σύνταξης

Αρχισυντάκτης

Ιδιοκτησία

Phoenix Press μέλος της Phoenix Group International

Phoenix Group Logo white