Μητσοτάκης: Η αντιμετώπιση της ακρίβειας απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης

MITSOTAKIS 74128

Advertisement

«Το πρώτο πρόβλημα που απασχολεί όλα τα ελληνικά νοικοκυριά είναι η ακρίβεια, είναι ο ελέφαντας στο δωμάτιο. Η αναμέτρηση με το πρόβλημα αποτελεί απολυτή προτεραιότητα», ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την έναρξη της ομιλίας του στη Βουλή.

«Το πρόβλημα επιμένει κυρίως στον πληθωρισμό των τροφίμων. Είναι ένα δύσκολο στοίχημα που για να κερδηθεί απαιτεί χρόνο, προσπάθεια, ρεαλισμό και γνώση της κατάστασης», σχολίασε ο πρωθυπουργός και συνέχισε:

«Εφαρμόζουμε μία πολιτική με στοχευμένα μέτρα για την αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας και τη στήριξή των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας. Το πρόβλημα της ακρίβειας έχει εθνικές ιδιαιτερότητες αλλά δεν είναι μόνο ελληνικό».

«Με την επιστολή μου στην πρόεδρο της Κομισιόν εξήγησα ότι δεν γίνεται το ίδιο προϊόν να διατίθεται με διαφορετικές τιμές από τις πολυεθνικές στα κράτη. Η πρακτική αυτή τραυματίζει τον ελεύθερο ανταγωνισμό, τροφοδοτεί το γενικό πληθωρισμό και χρειάζεται ευρωπαϊκή απάντηση. Η Ένωση οφείλει να αντιτάξει μια επικαιροποιημένη πολιτική αυστηρών κανόνων», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement