Μητσοτάκης από το Μουσείο της Ακρόπολης: Το δημογραφικό είναι ένα εθνικό πρόβλημα

mitsotakis 2305

Advertisement

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συζήτησε μαζί με τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου στο περιθώριο του συνεδρίου «Δημογραφικό 2024 – Εθνική Προτεραιότητα», στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε το δημογραφικό ως «εθνικό πρόβλημα», υπογραμμίζοντας ότι «έχουν υλοποιηθεί 60 πολιτικές για τη στήριξη των οικογενειών, καθώς και την ενεργότερη συμμετοχή των ηλικιωμένων στην αγορά εργασίας».

Ταυτόχρονα αξίζει να σημειωθεί πως ο πρωθυπουργός έχρισε ως πιο ουσιαστικό μέτρο τη στήριξη της οικογένειας για να γίνει πιο εύκολη η απόκτηση ενός παιδιού

«Έχουμε ήδη κάνει κινήσεις σε αυτή την κατεύθυνση: Αυξήσαμε το επίδομα γέννας που θεσπίσαμε το 2019 με την αύξηση να είναι κλιμακωτή ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών, έχουμε επιδοματική πολιτική για οικογένειες με παιδιά, έχουμε προγράμματα για τη στέγη που είναι κρίσιμο δεδομένο για να αποκτήσει κάποιος παιδιά».

«Υπάρχουν συμπολίτες μας που δεν θέλουν παιδιά. Εγώ θα εστίαζα την προσοχή μου σε οικογένειες που έχουν ήδη παιδιά, που έχουν ένα παιδί και αντιμετωπίζουν δυσκολία να πάνε για δεύτερο παιδί. Αυτό έχω συζητήσει με το αρμόδιο υπουργείο για τις οικογένειες με ένα παιδί που θέλουν να κάνουν δεύτερο, με δύο παιδιά που θέλουν να πάνε για τρίτο», επεσήμανε στην τοποθέτησή του ο πρωθυπουργός, ενώ παράλληλα σημείωσε:

«Θα μπορούσαμε να εξετάσουμε κίνητρα σε επιχειρήσεις που παρέχουν υποστήριξη σε οικογένειες. θα μπορούσαμε να σκεφτούμε φορολογικά κίνητρα για περισσότερες παιδιατρικές εξετάσεις.

Σημασία έχουν επίσης οι βρεφονηπιακοί σταθμοί για όλους και στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα ακόμα και σε εταιρείες καθώς και το ολοήμερο σχολείο όχι στη λογική του πάρκινγκ».

Μάλιστα, προανήγγειλε και άλλες πρωτοβουλίες μετά τις ευρωεκλογές όσον αφορά τη στήριξη για την απόκτηση στέγης.

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement