Κασσελάκης: Η κυβέρνηση πορεύεται στις ευρωεκλογές με κρυφή ατζέντα

KASSELAKIS

Advertisement

Με διθυραμβικά σχόλια για τον Φρανσουά Ολάντ ξεκίνησε την ομιλία του ο Στέφανος Κασσελάκης δινοντας το παρων στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο για τη Μικρομεσαία Επιχειρηματικότητα που διεξάγεται το Σάββατο σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Πιο συγκεκριμένα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία χαρακτήρισε τον πρώην πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας- συναντήθηκαν κατ’ ιδίαν μετά το πέρας των ομιλιών τους- φίλο που φάνηκε στα δύσκολα, άνθρωπο που τίμησε τις αρχές της ελληνογαλλικής φιλίας, πολιτικό που συνέβαλε, μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα, στο να γίνει η Ελλάδα από μέρος της κρίσης μέρος της λύσης:

«Υπάρχει μία φωτογραφία μετά την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής του Ιουλίου του 2015 που αποτυπώνει την αγκαλιά Ολάντ- Τσίπρα μετά τη δύσκολη πολύωρη διαπραγμάτευση. Είναι η αποτύπωση της Ευρώπης που μας χωρά όλους», ανάφερε χαρακτηριστικά.

Ταυτοχρόνως, ο κ. Κασσελάκης υποστήριξε πως όπως διεφάνη πολλές φορές την περασμένη δεκαετία, αλλά και κατά τις πρόσφατες κρίσεις, το πρόβλημα δεν ήταν ελληνικό, αλλά πανευρωπαϊκό.

Σε αυτο το πλαίσιο υποστήριξε πως λύση είναι οι κοινές πολιτικές στην οικονομία, η αλληλεγγύη, οι κοινά επωφελείς πρωτοβουλίες.

Παραλλήλως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε, μάλιστα, την κυβέρνηση πως πορεύεται προς τις ευρωεκλογές με κρυφή ατζέντα, δίνοντας τρία παραδείγματα:

«Έδωσε- προεκλογική κι άρον άρον- παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για να μην μάθουν οι επαγγελματίες πριν από τις ευρωεκλογές τι έχουν να πληρώσουν με το νέο χαράτσι των τεκμηρίων. Αφήνει να σέρνονται τα προβλήματα στο σύστημα υποβολής δηλώσεων για να αποκρύψεις πριν τις κάλπες τις επερχόμενες επιβαρύνσεις. Κατέθεσε ένα κολοβό μεσοπρόθεσμο, αποκρύπτοντας τις προβλέψεις του 2026- 2027 και τις πιθανές επερχόμενες επιβαρύνσεις για εκείνη την περίοδο».

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement