«Φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό έπειτα από τα σενάριο συμπόρευσης ΠΑΣΟΚ – Νέας Αριστεράς

androulakis xaritsis

Advertisement

Μία σειρά από δημοσιεύματα που ήθελαν ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά να δίνουν τα χέρια στην Βουλή και να ενώνουν τις δυνάμεις τους, είδαν σήμερα το πρωί το φως της επικαιρότητας, προκαλώντας έντονες συζητήσεις. 

Πιο συγκεκριμένα, το εν λόγω σενάριο – δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ”Απογευματινή” – ανέφερε πως το ΠΑΣΟΚ θα άνοιγε τις πόρτες του στα στελέχη της Νέας Αριστεράς, γεγονός που θα του έδινε την δυνατότητα να ξεπεράσει τον αριθμό βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και να μετατραπεί έτσι σε αξιωματική αντιπολίτευση.

Το δημοσίευμα βασιζόταν στην ανάγκη που εντοπίζεται στον χώρο του κέντρου και της κεντροαριστεράς για ένωση δυνάμεων.

ΠΑΣΟΚ: Ανεδαφικά τα σενάρια σύμπραξης με τη Νέα Αριστερά

Τα σενάρια περί κοινοβουλευτικής σύμπραξης με τη Νέα Αριστερά μετά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών διαψεύδει το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή δημοσίευμα της Απογευματινής με τίτλο «Κόλπο grosso Ανδρουλάκη με τη Νέα Αριστερά».

«Τα σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας είναι ανεδαφικά» αναφέρουν κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη.

Και συνεχίζουν: «Το ΠΑΣΟΚ πορεύεται στο προσκήνιο και όχι με παρασκηνιακές συμφωνίες. Αυτή την ώρα προτεραιότητα είναι η αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος».

«Η συζήτηση για την Κεντροαριστερά είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση και δεν θα επιτρέψουμε να εκφυλιστεί» συμπληρώνουν.

Νέα Αριστερά: Τα σενάρια περί παρασκηνιακών συζητήσεων είναι αβάσιμα

Τα σενάρια συνεργασίας της με το ΠΑΣΟΚ διαψεύδει με ανακοίνωση της η Νέα Αριστερά.

Ειδικότερα, η Νέα Αριστερά απαντά στο δημοσίευμα της Απογευματινής «Κόλπο grosso Ανδρουλάκη με τη Νέα Αριστερά», επισημαίνοντας πως «τα σενάρια περί παρασκηνιακών συζητήσεων και ακύρωσης της αυτόνομης πορείας της Νέας Αριστεράς που αντιμετωπίσαμε και προεκλογικά, είναι παντελώς αβάσιμα».

Η ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς

Το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας “ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ” και άλλα αντίστοιχα άρθρα που αναπαράγονται σε sites, δεν έχουν καμία σχέση ούτε με τη Νέα Αριστερά ούτε με την Έφη Αχτσιόγλου.

Όσοι επιχειρούν να εμπλέξουν τη Νέα Αριστερά και τα στελέχη της στους δικούς τους τακτικισμούς και σε σενάρια σύγχυσης της κοινής γνώμης, τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με τους στόχους και τις επιδιώξεις της Νέας Αριστεράς, θα αποτύχουν.

Ξεκαθαρίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι:

• Η κρίση του πολιτικού συστήματος και πολύ περισσότερο της Αριστεράς και του προοδευτικού χώρου δεν μπορεί να ξεπεραστεί με τακτικισμούς και διαρροές.
• Τα σενάρια περί παρασκηνιακών συζητήσεων και ακύρωσης της αυτόνομης πορείας της Νέας Αριστεράς που αντιμετωπίσαμε και προεκλογικά, είναι παντελώς αβάσιμα. Έχουμε απαντήσει ξεκάθαρα ότι για εμάς η Αριστερά δεν είναι σημαία ευκαιρίας.
• Γελιούνται όσοι νομίζουν ότι θα εργαλειοποιήσουν τη Νέα Αριστερά για τα εσωκομματικά τους ζητήματα.

Αυτό που χρειάζεται η κοινωνία είναι τα μέτωπα αγώνα ενάντια στην κυβερνητική πολιτική και ο ουσιαστικός πολιτικός διάλογος.

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement