Υγιεινά παγωτίνια με γιαούρτι και μάνγκο της Σοφία Τσιμπουκέλη
Νομίζω πως την καλύτερη, την πιο δροσερή και παγωμένη συνταγή την κρατούσα για τον Αύγουστο.
Για αυτή την συνταγή επέλεξα το μάνγκο, από τα πιο ζουμέρα και νόστιμα τροπικά φρούτα, με πλούσια γεύση και θρεπτικά συστατικά.
Αντί για γάλα αμυγδάλου μπορείτε να χρησιμοποιείσετε οποιοδήποτε άλλο φυτικό γάλα (σόγια, καρύδας κ.λ.π) θέλετε. Ετοιμάστε τα παγωτίνια και να ξέρετε πως θα ευχαριστηθούν μικροί και μεγάλοι Καλή απόλαυση!
ΥΛΙΚΑ
- 80γρ μέλι
- 40 γρ γάλα αμυγδάλου
- 1 φακελάκι βανίλια ή μια βανιλίνη ή ενα κουτ. γλ. υγρη βανίλια
- 250 γρ επιδόρπιο γιαουρτιού βανίλια
- 1 κουτ. σούπας νερό
- 300 γρ μάνγκο σε κομματάκια
- 1 κουτ. γλυκού κον φλάουερ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπόλ προσθέτουμε το γάλα, το γιαούρτι και την βανίλια ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Ζεσταίνουμε το μέλι σε ένα κατσαρολάκι για 2 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία και προσθέτουμε στο μείγμα με το γιαούρτι.
Ανακατεύουμε το κον φλαουερ με το νερό και έπειτα το προσθέτουμε στο μείγμα με το γιαούρτι.
Ανακατεύουμε καλά το μείγμα μας να ομογενοποιηθεί.
Στο μπλέντερ βάζουμε τα κομματάκια του μάνγκο και 80 γρ απο το μείγμα με το γιαούρτι που ετοιμάσαμε και πολτοποιούμε.
Τέλος μοιράζουμε το μείγμα του μάνγκο που έχουμε στο μπλέντερ σε ειδικά φορμάκια για παγωτίνια, γεμίζοντας τα μέχρι την μέση και έπειτα θα συμπληρώσουμε τα φορμάκια με το μείγμα του γιαουρτιού.
Βάζουμε στην κατάψυξη τουλάχιστον για οκτώ ώρες και σερβίρουμε!
Έτοιμα και υγιεινά! Καλή σας επιτυχία!
Καλή απόλαυση!
Mini bio: Σοφία Τσιμπουκέλη, δημιουργός του “My Sweet Side of Life” όπου μοιράζεται τις γλυκές καλλιτέχνικες της ανυσηχίες.