Μάρεα Λαουτάρη 1+1=2 Life & Business Coaching

1+1=2 Life & Business Coaching. 

Advertisement

Είναι νέα, δυναμική και δραστήρια. Παντρεμένη και έχει ένα γιο 7 ετών. Ευαισθητοποιημένη στα θέματα αδέσποτων ζώων ενώ πρόσφατα πιστοποιήθηκε στον τομέα Pet Psychology που στόχο έχει την αποκατάσταση των σκύλων και την εκπαίδευση των ανθρώπων.

Η Μάρεα Λαουτάρη από τις πιο επιτυχημένες Life & strategic Coach παρουσιάζει τρόπους διαχείρισης των σχέσεων μας ώστε αυτές να μας χαρίζουν χαρά, δύναμη και πάθος για τη ζωή. Η σχέση μπορεί να γίνει στα χέρια μας δύναμη αλλαγής του εαυτού μας, των γύρω μας και ολόκληρου του κόσμου.

Η Μάρεα Λαουτάρη μιλά στο NoFakeNews για την ιστορία της, την ιστορία του 1+1=2 Life & Business Coaching.

Μαρέα πες μου την ιστορία του 1+1=2 Life & Business Coaching. 

Πρόκειται για ένα μυστήριο που το αφήνω να αιωρείται και το διασκεδάζω.

Η πιο συχνή ερμηνεία που δίνουν οι πελάτες μου είναι ότι το 1+1=2 συμβολίζει τη συντροφική σχέση, καθώς ασχολούμαι έντονα με το Relationship Coaching.

Η αλήθεια είναι όμως ότι το επέλεξα γιατί η φιλοσοφία μου είναι ότι εάν δεν συμφωνούμε ότι «ένα κι ένα κάνει δύο», δεν μπορούμε να συνεργαστούμε, δεν έχουμε κοινό κώδικα επικοινωνίας. Η λογική και ο ρεαλισμός χρειάζεται να αποτελούν τη βάση της σκέψης μας, αλλιώς τα συναισθήματα θα μας παρασύρουν σε παρερμηνείες και αδιέξοδα.

Από που έρχεσαι και που πας;

Σπούδασα Οικονομικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών κατά λάθος! Δεν έχω σχέση αγάπης με την οικονομία και τα λογιστικά. Είχα όμως δηλώσει 1η Σχολή την ΑΣΟΕΕ επειδή είχε τις υψηλότερες βάσεις και περιέργως έγραψα 20άρια στις Πανελλήνιες!

Παράλληλα εκείνη την εποχή εργάστηκα στη διαφήμιση, στην εταιρία Bold και ο Γιάννης Ευσταθιάδης, ένας εκ των τριων ιδιοκτητών της εταιρίας και μέντοράς μου, με έπεισε να κάνω μεταπτυχιακά στην Επικοινωνία, και τον ευγνωμονώ γι’ αυτό. Το να ζεις στο εξωτερικό σε αλλάζει πολύ, σου ανοίγει το μυαλό.

Πήγα για 2 χρόνια στην Αγγλία και επιστρέφοντας είχα τη χαρά να συνεργαστώ πάλι σε μεγάλες εταιρίες-σχολεία όπως η Spot Thompson, η RollsRoyce (είχαν ανοίξει τότε γραφεία στην Αθήνα για την προώθηση του Βρετανικού άρματος μάχης Challenger 2E) και στη συνέχεια στην CocaCola όπου είχα υπό την ευθύνη μου 6 χώρες της Μεσογείου. Έμαθα πολλά από αυτή την πορεία, έμαθα να είμαι επαγγελματίας σε αυτό που αγαπούσα. Γνώρισα εξαίρετες προσωπικότητες, ταξίδεψα πολύ.

Κάποια στιγμή όμως –και χωρίς να τολμήσω να το πω σε κανέναν- όλο αυτό μου τέλειωσε. Δεν ήθελα άλλο, πνιγόμουν, από την άλλη πλευρά όμως δεν ήθελα και να βγω από την ασφάλεια που μου προσέφερε αυτή η καριέρα. Μου πήρε 2 χρόνια να το παραδεχτώ και τελικά η ζωή με ανάγκασε να το κάνω γιατί αρρώστησα βαριά.

Με χτύπησε μηνιγγίτιδα στο ΚΝΣ και νοσηλεύτηκα στην εντατική σε κωματώδη κατάσταση για 30 ημέρες. Οι γιατροί που είχαν πει ότι ίσως και να μην τα καταφέρω τελικά, θεώρησαν θαύμα το γεγονός ότι επανήλθα χωρίς περαιτέρω επιπλοκές αναπηρίας. Εκείνη τη στιγμή που πήρα εξιτήριο ένιωσα ότι μου δόθηκε μια νεα ζωή που όφειλα να τη ζήσω με τον τρόπο που επιθυμώ εγώ.

Παρακολουθούσα επί πολλά χρόνια το συγκλονιστικό έργο του Tony Robbins και έτσι η πρώτη απόφαση που πήρα ήταν να διδαχθώ από τον καλύτερο! Πιστοποιήθηκα ως Life & Business Coach με τη μέθοδο της Στρατηγικής Παρέμβασης από τον Tony Robbins τον Coach των επιτυχημένων προσωπικοτήτων παγκοσμίως και την Cloe Madanes μίας από τις σημαντικότερες ψυχοθεραπεύτριες της εποχής μας και συνεχίστρια του έργου του Dr.Milton Erickson.

 

Tony Robbins
Tony Robbins και Μάρεα Λαουτάρη

Το 2010 ίδρυσα την εταιρία μου 1+1=2 Life & Business Coaching και σήμερα έχω τη μεγάλη χαρά να έχω συνεργαστεί με περισσότερους από χίλιους ανθρώπους ιδιωτικά και χιλιάδες άλλους ανθρώπους μέσω σεμιναρίων, ομάδων Life Coaching Lab και εταιρικών workshops.

Ένα από τα project στα οποία συμμετείχα και είμαι πολύ υπερήφανη για αυτό, ήταν το Journey2Jobs με αποκλειστική χρηματοδότηση του Ιδρύματος Σ. Νιάρχος, όπου μέσα σε 3 μήνες εκπαιδεύσαμε άνεργους αποφοίτους Σχολών Θετικών Επιστημών, οι οποίοι απορροφήθηκαν με 100% επιτυχία από μεγάλες εταιρίες σε καλά πληρωμένες θέσεις! Κάναμε το όνειρο αυτών των ανθρώπων αληθινό.

Toν Απρίλιο 2018, για δεύτερη χρονιά, διοργανώνω τη συμμετοχή μας μαζί με μια μεγάλη ομάδα Ελλήνων στο ετήσιο σεμινάριο του δασκάλου μου Tony Robbins, Unleash The Power Within, στο Λονδίνο. Πρόκειται για μια μεταμορφωτική εμπειρία ζωής, που όμοιά της δεν έχεις βιώσει ποτέ!

Η τηλεόραση και τα media γενικά έχουν βοηθήσει πολύ να γίνει γνωστό το Coaching στο ελληνικό κοινό γιατί πρέπει να σου ομολογήσω ότι το 2010 όταν ξεκίνησα, ελάχιστοι άνθρωποι γνώριζαν τι είναι Coaching παρόλο που στο εξωτερικό στην πλειονότητά τους οι άνθρωποι συνεργάζονται με Coaches είτε στην προσωπική τους ζωή ή επαγγελματικά τα τελευταία 30 χρόνια.

Ο μεγάλος στόχος μου είναι να μπει το Coaching στη ζωή των παιδιών μας μέσω του εκπαιδευτικού συστήματος. Να μάθουμε από την εφηβική μας ηλικία πως παίζεται το παιχνίδι της ζωής, πως λειτουργεί ο λογικός μας εγκέφαλος, πως να επικοινωνούμε σωστά, πως να ζούμε σύμφωνα με τις προσωπικές μας αξίες, να έχουμε σημαντικούς στόχους και να τους υλοποιούμε. Νομίζω ότι όταν συμβεί αυτό, θα ζήσουμε σε έναν καλύτερο, δικαιότερο κόσμο όπου θα επικρατεί η δημιουργία αντί του φόβου και της ανασφάλειας

Ποια πράγματα μπορεί να αλλάξει το life coaching και ποια όχι;

Καταρχήν, θέλω να σου πω ότι πιστεύω ότι όλα αλλάζουν, αρκεί να θέλεις να αναλάβεις την ευθύνη σου και να κάνεις την αλλαγή που χρειάζεται στον εαυτό σου. Δεν έχουμε δύναμη να αλλάξουμε τον σύντροφό μας, τους γονείς μας ή τους συνεργάτες μας. Στην καλύτερη περίπτωση μπορούμε να τους επηρεάσουμε. Όμως εάν θέλω να αλλάξω κάτι σε εμένα την ίδια μπορώ. Γίνεται.

Το Life Coaching αγγίζει οποιαδήποτε προβληματική κατάσταση που πιθανόν βιώνουμε (στις σχέσεις, την καριέρα μας, τους στόχους και τα όνειρά μας, τις κοινωνικές μας σχέσεις, θέματα αυτοπεποίθησης, επικοινωνίας κλπ) με την προϋπόθεση να μην υποβόσκει θέμα ψυχικής ασθένειας πίσω από τις συμπεριφορές μας. Οι άνθρωποι που νοσούν χρειάζονται βοήθεια από ειδικούς επαγγελματίες της ψυχικής υγείας.

Ποια είναι η διαφορά του life coaching από την ψυχανάλυση;

Και οι δυο προσεγγίσεις έχουν στόχο την υποστήριξη και βοήθεια του ανθρώπου. Όμως η διαδρομή και οι τεχνικές που ακολουθούν είναι διαφορετικές.

Στο Coaching δεν κάνουμε βουτιές στο παρελθόν με στόχο να αντιληφθούμε και να κατανοήσουμε τι είχε συμβεί στη παιδική μας ηλικία ώστε να εξηγήσουμε τη σημερινή κατάσταση. Στο Coaching ασχολείσαι με το τι συμβαίνει τώρα, βοηθάμε τον πελάτη να καταλάβει που τον οδηγούν οι επιλογές και οι συμπεριφορές του, τι κόστος και τι όφελος έχει από αυτό που κάνει και στη συνέχεια του μαθαίνουμε πως να θέσει συγκεκριμένους, μετρήσιμους στόχους που θα τον εξελίξουν.

Ο Coach είναι ο ειδικός αλλά και ο υποστηρικτής στην όλη διαδικασία, εκείνος που θα σου θυμίσει τις ικανότητες που έχεις και τους λόγους που έχεις και θέλεις να πετύχεις αυτό που έθεσες εξ’ αρχής ως στόχο.

Ο Coach είναι ο προπονητής σου στα θέματα της ζωής όμως δεν είναι το φιλαράκι σου. Δεν θα κλάψει μαζί σου για το εμπόδιο και τη δυσκολία που σίγουρα θα εμφανιστεί μπροστά σου, αντίθετα θα σε βοηθήσει να μετατρέψεις το εμπόδιο σε κινητήριο δύναμη, να μάθεις μέσα από αυτή τη διαδικασία και τελικά είναι εκείνος που θα πανηγυρίσει την επιτυχία σου μαζί σου όσο κανένας άλλος!

Marea

Ποιο είναι το πιο αγαπημένο κομμάτι της δουλειάς σου;

Η πρώτη επαφή με κάποιον άνθρωπο που μπαίνει στο γραφείο. Η πρώτη χειραψία, η καταγραφή των εκφράσεων του προσώπου, της συμπεριφοράς που έχει σε αυτή την πρώτη επαφή. Μετά από τόσα χρόνια εργασίας, συμβαίνει συχνά να μπορείς να μαντέψεις για ποιο λόγο έχει έρθει κάποιος να σε δει πριν ακόμα σου μιλήσει.

Και φυσικά είναι υπέροχη και όλη η διαδρομή, το δέσιμο που δημιουργείται στη συνέχεια, το γεγονός ότι αυτοί οι άνθρωποι που μέχρι χθες σου ήταν άγνωστοι τώρα σου ανοίγουν την πόρτα της ψυχής τους και σε βάζουν μέσα με σεβασμό και με ελπίδα. Τους θεωρώ όλους τους δικούς μου ανθρώπους, τους νοιάζομαι πολύ, είμαι υπερήφανη για τις επιτυχίες τους. Εχει τύχει να συνεργαστώ με κάποιον πριν 5-6 χρόνια… να μην θυμάμαι το όνομα του όμως να θυμάμαι κάθε μικρή λεπτομέρεια της ζωής του, όλα όσα μοιράστηκε μαζί μου. Είναι εντυπωσιακό γιατί προσωπικά δεν θυμάμαι ούτε τι έφαγα χθες.

Ποιο είναι το top 3 των προβλημάτων τα οποία βασανίζουν τον σύγχρονο Έλληνα;

Για τους άνδρες είναι τα επαγγελματικά, το οικονομικό και μετά το σεξ και οι σχέσεις τους.

Για τις γυναίκες είναι τα παιδιά τους (εάν είναι μητέρες) με δεύτερο θέμα τις σχέσεις τους και το σεξ, η καριέρα τους και η οικονομική ασφάλεια.

Δώσε μου 5 συμβουλές επίτευξης στόχων 

Έχουμε συνηθίσει να ονειρευόμαστε και να ευχόμαστε στον εαυτό μας όμορφα πράγματα, μέσα μας όμως δεν το πολύ πιστεύουμε ότι θα μας συμβεί. Μοιάζει να πιστεύουμε ότι παίζει ρόλο και η τύχη, στην οποία δεν πιστεύω προσωπικά. Η λέξη ευτυχία για παράδειγμα δεν σημαίνει καλή τύχη. Προέρχεται από το «Ευ» και  «Τεύχω» που σημαίνει χτίζω, δημιουργώ.

Η επιτυχία στην υλοποίηση των στόχων μας αφορούν σε 2 υπερδυνάμεις της ανθρώπινης προσωπικότητας: Την προσήλωση (προς + ήλος) που σημαίνει καρφώνω. Δηλαδή να παραμείνω «καρφωμένος» με τα μάτια στο στόχο και δεύτερον, την ασταμάτητη δράση (δεν σταματώ να δρω έως ότου πραγματοποιήσω το στόχο μου).

Στη συνέχεια χρειάζεται να ακολουθήσουμε τη Διαδικασία Στοχοθέτησης, που μας εξασφαλίζει την υλοποίησης του στόχου.

1ο βήμα: Γράφω το Στόχο σε Ενεστώτα Χρόνο.

Τους στόχους χρειάζεται απαραιτήτως να τους κάνουμε γραπτώς και μάλιστα να βρίσκονται σε ενεστώτα χρόνο. Διαφορετικά εκλαμβάνονται από τον λογικό μας εγκέφαλο ως μια επιθυμία που έχουμε για το μέλλον, δηλαδή δεν αντιλαμβάνεται ότι ζητάς επειγόντως από εκείνον να λειτουργήσει τώρα προς μια κατεύθυνση. Θεωρεί ότι όταν με το καλό το αποφασίσουμε, θα του δώσουμε εντολή δράσης σε ενεστώτα χρόνο. Θα σας δώσω ένα παράδειγμα. Αντί να πείτε «Θα ήθελα να έχω μία όμορφη σχέση» ο σωστός τρόπος να καταγράψετε το στόχο είναι «Βιώνω αγάπη και χαρά στη συντροφική σχέση που έχω με τον ιδανικό μου σύντροφο».

Βήμα 2. Γράφω το Ισχυρό Κίνητρο που έχω για το συγκεκριμένο στόχο

Καταγράφω όλους τους λόγους που έχω για να επιθυμώ διακαώς να επιτύχω τον συγκεκριμένο στόχο. Αυτό το βήμα είναι σημαντικό για εκείνες τις στιγμές που θα βαρεθούμε, θα

Βήμα 3.  Σχεδιάζω τα Βήματα Δράσης

Δημιουργώ δηλαδή το πλάνο μου βήμα βήμα τοποθετώντας τα μάλιστα χρονικά. Τι θα κάνω πρώτο και πότε, τι θα κάνω στη συνέχεια, τι θα χρειαστεί να κάνω μετά και ούτω καθεξής.

Βήμα 4. Προβλέπω τα πιθανά Εμπόδια

Όπως σε κάθε Στόχο είναι βέβαιο ότι θα εμφανιστούν και δυσκολίες. Τις ονομάζω προκλήσεις και όχι προβλήματα. Είναι σημαντικό να προβλέψεις από την αρχή στο βαθμό που είναι εφικτό αυτό τι μπορεί να πάει στραβά και τι θα κάνεις σε περίπτωση που όντως συμβεί. Δεν θέλουμε να χάσουμε το στόχο μόνο και μόνο γιατί εμφανίστηκαν δυσκολίες!

Βήμα 5. Καταγράφω το Οικουμενικό Αποτέλεσμα

Εκεί βρίσκεται η μαγεία του στόχου, κατά την άποψή μου. Αντιλαμβάνεσαι ότι ο στόχος δεν είναι μια εγωιστική διαδικασία. Η δική σου επιτυχία βοηθά ένα σωρό άλλους ανθρώπους να πετύχουν τους δικούς τους στόχους. Ένα γρήγορο παράδειγμα. Αποφασίζω να γίνω γιατρός. Πολλοί βιβλιοπώλες θα πουλήσουν σε εμένα τα βιβλία τους (που είναι ο στόχος τους). Οι τεχνίτες που θα φτιάξουν το ιατρείο μου θα πετύχουν τους δικούς τους στόχους.  Οι ασθενείς μου που θα με επισκεφθούν θα πετύχουν το στόχο τους να έχουν καλή υγεία. Ένας πετυχαίνει και μαζί του πετυχαίνει μια αλυσίδα άλλων ανθρώπων, αυτό είναι το Οικουμενικό Αποτέλεσμα!

 

Μάρεα Λαουτάρη

1+1=2 Life & Business Coaching

Trained by Tony Robbins, RMT USA

www.marealaoutari.com

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement