Κουλουράκια με χαρουπόμελο χωρίς ζάχαρη της Σοφία Τσιμπουκέλη.
Το χαρουπόμελο!
Aγαπημένο υλικό που δεν χάνω την ευκαιρία να το προσθέσω σε συνταγές. Εχει χαμηλή θερμιδική αξία έχει έντονο άρωμα και γεύση και είναι πλούσιο σε ασβέστιο φώσφορο και νάτριο με σημαντικές αντιμικροβιακές και αντιβακτηριακές ιδιότητες!
Τι άλλο θέλετε για το προσθέσετε στην διατροφή σας; Αυτά τα κουλουράκια είναι πανεύκολα στην εκτέλεση και πεντανόστιμα.
Ετοιμάστε τα και θα με θυμηθείτε!
ΥΛΙΚΑ
- 230γρ αλεύρι ολικής
- 80γρ ηλιέλαιο
- 120γρ χαρουπόμελο
- 175γρ ταχίνι
- 1 κουτ. γλυκού μπέικιν
- 1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
- 1 κουλ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 στον αέρα.
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το ταχίνι, το χαρουπόμελο και το ηλιέλαιο μέχρι να ομοιογενοποιηθούν.
Έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν αφού πρώτα τα κοσκινίσουμε, τέλος το αλάτι και το εκχύλισμα βανίλιας .
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα, αφού ενωθούν όλα τα υλικά σχηματίζουμε μπαλάκια περίπου 25γρ το κάθε ένα και τα περνάμε απο το σουσάμι τα πιέζουμε στο ταψί.
Θα ψήσουμε για 9-10 λεπτά!
Έτοιμα και υγιεινά! Καλή σας επιτυχία!
Καλή απόλαυση!
Mini bio: Σοφία Τσιμπουκέλη, δημιουργός του “My Sweet Side of Life” όπου μοιράζεται τις γλυκές καλλιτεχνικές της ανησυχίες.