Ολική ρήξη Κασσελάκη με τους διαφωνούντες – Οι επόμενες «μάχες» και οι εναλλακτικές του ονόματος

kasselakis1

Advertisement

Το δρόμο της ολικής ρήξης με την εσωκομματική αντιπολίτευση επέλεξε ο Στέφανος Κασσελάκης ενόψει της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής το προσεχές Σαββατοκύριακο και αυτό φάνηκε και από τη χθεσινή (Τρίτη) εισήγησή του στην Επιτροπή Καταστατικού για τις αλλαγές που επιθυμεί να γίνουν στο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, με εμβληματικότερη την αλλαγή της ονομασίας.

Ο κ. Κασσελάκης αποδέχθηκε τις εισηγήσεις που του είχαν γίνει να μην σηκώσει το γάντι και να μην οδηγήσει το κόμμα σε νέες προεδρικές εκλογές.

Την ίδια ώρα, επιχειρεί μία φυγή προς τα εμπρός με αλλαγές όπως της ονομασίας, για τις τρεις κοινοβουλευτικές θητείες στην ίδια εκλογική περιφέρεια ως «ταβάνι» και τον αποκλεισμό των βουλευτών από τα κομματικά όργανα, για την αντικατάσταση της Πολιτικής Γραμματείας από θεματικά συμβούλια που θα στελεχώνονται και θα συνεδριάζουν ανά περίσταση, που γνώριζε ότι θα προκαλούσαν αντιδράσεις, ωστόσο εκτιμά πως αν είναι να διασωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να αλλάξει ριζικά.

Τριβές για το όνομα
Τις περισσότερες τριβές και κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Καταστατικού προκάλεσε, όπως πληροφορείται το CNN Greece, η πρόταση Κασσελάκη για μετονομασία του κόμματος σε Συνασπισμό Σύγχρονης Αριστεράς όπως πρώτοι είχαμε γράψει από τις 20 Μαΐου (διαβάστε εδώ).

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπορεί να δηλώνει ανοιχτός σε ιδέες και προτάσεις, ωστόσο επιθυμεί διακαώς να μην περιλαμβάνεται το επίθετο «ριζοσπαστικός» στον τίτλο γιατί εκτιμά πως απομακρύνει τους πιο μετριοπαθείς ψηφοφόρους του Κέντρου.

Από την άλλη, σχεδόν όλοι στην Επιτροπή Καταστατικού συμφωνούν με το να παραμείνει το «Αριστερά» στον τίτλο, ενώ κάποιοι διαφώνησαν με το Συνασπισμό γιατί παραπέμπει στο κόμμα του 3%.

Όπως μαθαίνουμε, μάλιστα, ο κ. Κασσελάκης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εναλλακτική ονομασία «ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτικό Κίνημα».

Όπως κι αν έχει, μόνο σίγουρο δεν είναι ότι θα περάσει η μετονομασία- όπως κι άλλες προτάσεις Κασσελάκη, για παράδειγμα για τις μάξιμουμ τρεις κοινοβουλευτικές θητείες στην ίδια περιφέρεια, τη μη συμμετοχή των βουλευτών στα κομματικά όργανα, την αντικατάσταση των Νομαρχιακών Επιτροπών από τις Περιφερειακές και την αντικατάσταση των Οργανώσεων Μελών από ψηφιακές συνελεύσεις- από το καταστατικό συνέδριο του Οκτωβρίου.

Αυτές οι προτάσεις, άλλωστε, θα πρέπει να περάσουν πρώτα τη βάσανο της έγκρισής τους από την Πολιτική Γραμματεία της Πέμπτης και την Κεντρική Επιτροπή του Σαββατοκύριακου.

Όσον αφορά την υπόθεση Σπίρτζη, τις επόμενες ημέρες και μέχρι την Παρασκευή όταν και συνεδριάζει ξανά αναμένεται «μασάζ» στα έξι τελικώς μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας που ψήφισαν κατά της παραπομπής του στην Κεντρική Επιτροπή με το αίτημα της διαγραφής ώστε να συμπληρωθεί ο «μαγικός αριθμός δέκα» που απαιτείται.

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement